Fx15 ve Chitosan Kampanyaları Fx15 Siparişi Chitosan Hakkında

‘Citrus paradisi’ etikeyitle ilgili yazılar:

Zayıflama Resmi

Fx15′ le 2 Zayıflatan Meyve

Fx15 etkilerini arttırabilecek yapıda ve zayıflama sürenizi yarı yarıya düşürebilecek, Fx15 ile kullanılmasında sakınca olmayan iki meyveden bahsedelim istedik. Portakal ve Greyfurt. Bu ikilinin Fx15 zayıflama hapı için önemi çok yüksektir.

Portakal (Citrus surantium)
Bu meyvenin anayurdu Doğu Asya’dır. Tüm narenciyede olduğu gibi, portakalda da C vitamini boldur. Bilindiği gibi, beden bu vitamini depo edemez. Bu yüzden her gün bir miktar C vitamini almalıdır. Orta boy bir portakal 5-6 yaşındaki bir çocuğun C vitamini gereksinimini karşılar. Hamile bir kadının ise bu miktarın 3 katını alması gerekir. Kuşkusuz, bu vitamini başka kaynaklardan da sağlayabiliriz. Portakalın bileşimindeki P vitamini damarları güçlendirir. Damarların zayıf oluşu, soysuzlaşması ya da sertleşmesi yüzünden nice vakitsiz Ölümler meydana gelmiştir. Bileşimindeki B1, B2, B6 vitaminleri bu meyvenin sinirler üzerindeki olumlu etkisini açıklar. Portakalda önemli miktarda pro vitamin A bulunur. Lotus yaprağı ile iyi tepkiyen bir malzemedir.

Kışın sonu veya baharın başında bu meyveden bir kür yapmak yerinde olur. Bir tek portakal 100 gr. sütteki kalsiyumu sağlar. Bileşimindeki fosfor kalsiyumu bedene mal ettirerek sinir hücrelerini güçlendirir; magnezyum ise bedeni yenileyerek enfeksiyonlu hastalıklara karşı korur. Bu sayılanlardan başka portakalda klor, bakır, demir, çinko, brom ve manganez bulunur. Portakal bedeni toksinlerinden kurtarır. Anemide, karaciğer hastalıklarında, sindirim zorluklarında, kanın aşırı koyuluğunda portakal salık verilir. Şeker hastaları günde 100 gr. portakal yiyebilirler. Portakalın posası bağırsakları etkileyerek kabızlıkta olumlu sonuçlar verir. Her meyve gibi, portakal da aç karnına yenmelidir. Yemek üzerine yenen portakal gaz ve şişkinlik yapabilir.

Dr. Hanish yüksek ateşi düşürmek için portakal suyunu salık verir. Sabah aç karnına ılık ya da sıcak içilen portakal suyu iyi bir laksatiftir. Dr. Castro portakal kürünü baş ağrılarında, histeride, asabiyette başarıyla kullanmıştır, çünkü portakal sinir sistemini yatıştırır.

Greyfurt (Citrus paradisi)
Tadı buruk olan bu meyve iştah açıcıdır. Bundan dolayı yemeklerden önce yenmesi salık verilir. Pavlov hafif acımtırak bir tat dil mukozalarına değince sindirim özsularının olumlu bir biçimde etkilendiğini kanıtlamıştır. Greyfrutta kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, kükürt, sodyum, klor, bakır, manganez, sitrik asit, C, B, PP ve A vitaminleri bulunur. Bu meyvedeki C ve P vitaminleri birbirlerini tamamlayarak damarların esnekliğini korur. Bu nedenle bu meyve damar sertliğine ve varislere yararlıdır. Ancak tüm narenciyede olduğu gibi, greyfrut da olgunlaşmadan koparılır veya mevsimi gelmeden yenirse aşırı asidi yüzünden insana zararlıdır. Narenciye mevsiminde yenmeli ve olgun olmasına dikkat edilmelidir.

Dr. Hanish bu meyvenin suyunu kanı, mideyi, karaciğeri ve böbrekleri temizlemede kullanırdı. İyi bir greyfrut kürü 3 hafta sürer. Bu süre içinde her sabah yarım greyfrut aç karnına yenir ve öğleye kadar hiçbir şey yenmez. Portakal gibi greyfurt’ da net olarak  Fx15 zayıflatma etkilerini arttırır. Greyfrut hiçbir zaman şekerle yenmemeli çünkü şeker gibi ölü bir maddenin katılması bedeni alkalileştireceğine aksine onu aside dönüştürür. Bu asit özellikle artritli bünyelere zararlıdır.