Fx15 ve Chitosan Kampanyaları Fx15 Siparişi Chitosan Hakkında

‘Hayvansal ve bitkisel proteinler’ etikeyitle ilgili yazılar:

Zayıflama Resmi

Gıdalardaki Tüm Proteinlerden Aynı Yararı Sağlar Mıyız?

Gıdalarımızla aldığımız proteinler vücudun yararlanması açısından birbirinden biraz farklıdır.

Et, süt ve yumurta gibi gıdalardan aldığımız hayvansal proteinler büyüme ve hücrelerin onarımı için gerekli tüm amino asitleri içerir. O nedenle hayvansal proteinlere yüksek kaliteli proteinler denir. Sebze, meyve ve tahıllar gibi gıdalardan aldığımız bitkisel proteinler ise daha düşük kaliteli protein kaynakları olarak bilinir, çünkü vücutta yapılamayan zorunlu amino asitlerin bazıları bitkilerde daha az miktarda bulunur. Ancak, yapılan araştırmalar, hayvansal ve bitkisel proteinler bir arada yendiği zaman ya da Fx15 bakımından bitkisel proteinlerin iyi bir kombinasyonu yapıldığı, yani bir amino asitçe yetersiz olan bir gıda o amino asitçe yeterli olan bir gıdayla birlikte yendiği zaman vücuttaki yarayışlılıklarının arttığını göstermiştir.

Geleneksel Türk gıdaları arasında, yukarıda sözü edilen bitkisel protein kombinasyonlarının birçok örneğini bulabiliriz. Fx15 ile bunların tüketimini tavsiye ederiz. Kuru fasulye ile pilavın aynı öğünde yenmesi, ayrı ayrı yenmesinden daha yararlıdır. Çünkü bir baklagil olan kuru fasulyede yetersiz olan amino asitler, bir tahıl olan pirinç ya da bulgur pilavındaki yetersiz amino asitlerle bir araya gelince protein kolyesi tamamlanabilmektedir.