Fx15 ve Chitosan Kampanyaları Fx15 Siparişi Chitosan Hakkında

Kalsiyum Bağlama Özelliği ve Yoğurt

Bu yazı 15 Temmuz 2011 tarihinde eRiL tarafından gönderilmiştir.

Genç ve kalsiyumu bağlama yeteneğindeki kemik hücrelerine sahipken, onların etkinliğini bol miktarda kullanabilmek ve onların mümkün olduğunca bol miktarda kalsiyum bağlamalarını sağlamak önemlidir ve siz değerli Fx15 kullanıcılarına tavsiye edilmektedir. Böylelikle yaşlılığa daha güçlü kemiklerle girebilir ve osteoporoz yani kemik erimesine yakalanma riskimiz de azalmış olur. Bu anlattıklarımın yoğurtla ilgisine gelince; yoğurtta bulunan laktoferrin adlı madde bu genç ve kalsiyum bağlayabilen osteoblast adlı kemik hücrelerinin kalsiyumu bağlama yeteneklerini artırmaktadır. Bu sayede otuzlu ve kırklı yaşlarda bile kemiklerimizde sağlam kalmış olan osteoblastlarımızla daha fazla ve daha kolay miktarlarda kalsiyum kemiklerimize bağlanabilmektedir.

Böylelikle yaşlılık döneminde osteoporoz’a yakalanma riski azalmış olmaktadır. Kısaca bol ve düzenli vede az yağlı yoğurt tüketerek kemik sağlığınızı korumanız ve kemik erimesini geciktirmeniz mümkün. Yoğurt tüketimi aynı zamanda etkili zayıflama Fx15 ilacı‘ nın da kilo vermenize olan katkısını artıracaktır. Kalsiyum yönünden zengin olmasından dolayı yoğurdun diğer süt ürünleri gibi kemik erimesini geciktirici etkide olduğunu belki çoğunuz biliyorsunuz. Ancak sanıyorum bir çoğumuz gene yoğurtta bulunan laktoferrin adlı bağışıklığı güçlendiren ve demir emilimine yardım eden özel proteinin kemik hücrelerinin kalsiyum bağlama yeteneğini artırmak sureti ile kemik erimesine karşı bizi koruduğunu bilmiyor. O halde kemik sağlığı ve daha geç kemik erimesine yakalanmak için daha bol ve düzenli yoğurt tüketmeliyiz.

Yoğurt üretiminde kullanılan bakteriler ise özellikle eklem iltihaplanmasına neden olan zararlı bakterileri yıkımlamaktadır. Bu nedenle düzenli ve uzun yıllar yoğurt tüketimini ihmal etmeyen bireylerde eklem rahatsızlıkları ve özellikle eklem iltihaplanmaları daha nadir görülmektedir. Yoğurtların yapısında yer alan diğer yararlı mikroplardan bazıları ve bakterilerin ülsere neden olan  Helicobacter pylori adlı bakteriyi öldürdüğü bu şekilde ülsere yakalanma riskini azalttığı belirlenmiştir.

Etiketlemeler: , , ,

Fx15 yorumları